Naša zgodba  – o nas

Nekoč pred davnimi časi…. se začnejo pravljice. Ko je v našo družino prišla psička pasme hovawart z imenom Asya Grandioso. Oba otroka najstnika sta bila psičke neizmerno vesela in sta se predvsem sin aktivno vključila v vzgojo in šolanje Asye. Psička je bila 23 psica pasme hovawart v Sloveniji. Bila je prava dama nemških korenin. Prijazna, mirna, potrpežljiva. Skotila je 9 mladičkov vse blond barve, ki so vsi našli ljubeče lastnike. Asja se je poslovila od nas po 14 letih in treh mesecih. Bila je nepozabna, čudovita in ljubeča družinska članica, ki je ne bomo nikoli pozabili.

Psarna

Psarno smo registrirali, ker želimo, da bi se delovni in igriv značaj naše psice Luce,  ki ima zdrave ter karakterno stabilne prednike prenesel v naslednje rodove. Cilj naše psarne je vzreja zdravih,prijaznih, stabilnih, socializiranih in delovnih psov.

Ime psarne predstavlja karakter, izgled ter lokalno pripadnost plemenitih, modrih, inteligentnih, prijazih in občudovanja vrednih psov, čudovito lepega videza.

Boginja Dannan je mogočna keltska boginja stvarstva. Dannanino ime ima koren v staroirski besedi Dan, ki pomeni znanje in modrost, ki odlikuje tudi hovawarte. Druga pomembna lastnost Ljudske boginje Dana je bila sposobnost zdravljenja bolnih in tudi živali ter plodnost in materinstvo. Ker verjamemo v zakonitosti narave verjamemo, da bo boginja bedela nad plodnostjo in zdravjem naše Luce in njenih mladičkov.

Lepota psov pasme hovawart je tudi v svileni, svetleči dlaki.  Svilena je tudi v našem priimku in se nam je zdelo, da je to nekako povezano in mora biti prepoznano v imenu psarne.

Tretji del imena psarne izvira iz omembe kraja  Emona, ki je bila rimska naselbina v središču današnje Ljubljane, samo ime pa je verjetno keltskega, predrimskega izvora. Živimo v vasi poleg Ljubljane pod Šmarno goro, kjer ima Luca na številnih travnikih in gozdovih dovolj možnosti za razvoj in igro.